Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Είμαστε πραγματικά αυτό που δείχνουμε στους άλλους;;;

"Είμαστε πραγματικά αυτό που δείχνουμε στους άλλους; Ξέρουμε πραγματικά τους ανθρώπους γύρω μας; Η μήπως ξέρουμε απλά την εικόνα που θέλουν να μας δείξουν; Και μπορούμε να ξεφύγουμε από όλες αυτές τις εικόνες και να βρούμε ποιοι αληθινά είμαστε;..."

- από τη σειρά s1ngles του Mega Channel με σεναριογράφο τον Γιώργο Φειδά. -

Από τότε που είδα εκείνο το επεισόδιο και άκουσα εκείνα τα λόγια δεν μπορούν να φύγουν από το μυαλό μου! Είναι τόσο αληθινά αλλά ταυτόχρονα καθόλου ωραία! Γιατί είναι πέρα από θλιβερό να σκεφτούμε ότι κανένας γύρω μας δεν είναι αυτό που μας δείχνει κι ακόμα περισσότερο αν σκεφτούμε ότι ούτε καν εμείς δεν είμαστε αυτό που δείχνουμε! 
Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Οτι υπαρχουν δηλαδή γύρω μας άνθρωποι που είναι αληθινοί. Απλά μπερδεύομαι γιατί εγώ για μένα ας πούμε θεωρώ ότι δεν είμαι αυτό που δείχνω. Πιέζομαι τις περισσότερες φορές να κρύψω αυτό που είμαι, τα θέλω μου τις αδυναμίες μου και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο και παρόλα αυτά η εικόνα που έχουν οι γύρω μου για μένα, είναι ότι είμαι αληθινή!!!
Που καταλήγει όλη αυτή η σκέψη μου;; Ούτε εγώ ξέρω
Δεν νομίζω πάντως ότι είμαστε αυτό που δείχνουμε στους άλλους. Και οι άλλοι είναι αυτό που μας δείχνουν, αλλά είναι ταυτόχρονα και αυτό που μας κρύβουν οπότε όχι.. δεν νομίζω ότι έχουμε πλήρη εικόνα για τους ανθρώπους γύρω μας.
Έχω βαθιά μέσα μου όμως μια ελπίδα.. ότι όλη αυτή η "υποκρισία" που συναντάμε στην καθημερινότητα μας οφείλεται ίσως στο γεγονός ότι δεν είμαστε με ανθρώπους που μας δίνουν το χώρο να δείξουμε αυτό που είμαστε χωρίς να φοβόμαστε. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς.. λίγοι έχουν συμβιβαστεί απόλυτα με αυτό που είναι γι'αυτό και προσπαθούν να το κρύψουν.
Θα έρθει όμως η ώρα που θα βρεθούμε πλάι σε άτομα που θα μας βγάλουν το εγώ μας! Κι αν τότε δε φοβηθούμε θα'χουμε κερδίσει! Μια μεγάλη μάχη...ίσως και τον πόλεμο ολόκληρο!!

..κι επειδή μπορεί μια εικόνα να είναι χίλιες λέξεις αλλά μια μουσική είναι περισσότερες από χίλιες εικόνες

"Someone's touched my heart...
Never feel so free with anyone before.."
τραγουδάει η Jo'omeara στο Never Felt like this before


1 σχόλιο:

Κώστας είπε...

Καλώς σε βρήκα! Το s1ngles ήταν η αγαπημένη μου ελληνική σειρά και με διαφορά.

Όσο για την υποκρισία που αναφέρεις, το χειρότερο είναι όταν δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Ο δρόμος για την αυτογνωσία είναι μακρύς" (επίσης ατάκα από τη σειρά) και όταν δεν υπάρχει αυτογνωσία, είναι δύσκολο να είσαι αληθινός και με τους άλλους.