Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Αλλαγές..

Αλλαγές..αλλαγές..αλλαγές.. Δεν υπάρχει κάτι πιο σίγουρο στη ζωή - εκτός από το θάνατο - . 
Κάθε μέρα κάτι αλλάζει.Δε μ'αρέσει..δε μ'αρέσουν οι αλλαγές. Προτιμώ ίσως τη ρουτίνα μου. Με τρομάζουν οι αλλαγές. 

Στην καθημερινότητα μας μάθαμε να κινούμαστε, ξέρουμε ποια είναι τα ασφαλή βήματα και ποια όχι. Στην καθημερινότητα μας βαριόμαστε, στεναχωριόμαστε και αντιμετωπίζουμε ένα σωρό άλλα προβλήματα. Αλλά! δε μας ενοχλεί τόσο. Γιατί ακόμα κι αυτά τα αρνητικά τα έχουμε εντάξει στη ζωή μας. Τα συνηθίσαμε .. Αυτό είναι η αλλαγή. Σε βγάζει από την ασφάλεια της συνήθειας και της υποτιθέμενης τάξης των πραγμάτων.

Η αλλαγή σε ξυπνάει από αυτόν το βαθύ ύπνο που έχεις πάρει! Σου δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα.. είτε θετικά είτε αρνητικά. Σε μηδενίζει γιατί ακυρώνει ότι έχεις κάνει και απαιτεί να αρχίσεις πάλι από την αρχή. Δεν είναι εύκολο.  Γιατί για άλλη μια φορά έρχεσαι αντιμέτωπος με σένα. Τίποτα δε σταματάει γύρω μας.. αλλά σε μια αλλαγή το εγώ μας αρνείται να προσμαρμοστεί και θυμώνουμε! Θυμώνουμε με μας.. και προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τον εαυτό μας μπαίνουμε στη διαδικασία της αναπόλησης..κι εκεί αρχίσει μια δεύτερη σύγκρουση.."καλύτερα τότε ή καλύτερα τώρα"...;;;

Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι, άποψη που δε συμμερίζομαι καθόλου λένε κάθε πέρσυ και καλύτερα. Είναι τρομακτικό να το δεχτούμε αυτό! Ναι, είναι δύσκολες οι αλλαγές.. αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές.  Αν τις αντιμετωπίσουμε σαν πρόκληση τότε όταν καταφέρουμε να τις αποδεχτούμε θα βγούμε πιο δυνατοί. Αυτή θα είναι μια μεγάλη προσωπική επιτυχία που με λίγα μπορεί να συγκριθεί..

..κι επειδή μπορεί μια είκονα να είναι χίλιες λέξεις αλλά μια μουσική είναι περισσότερες από χίλιες εικόνες..
"..you playin with what you given and your doing fine.."
τραγουδάει ο Joe Purdy στο San Jose

Δεν υπάρχουν σχόλια: