Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ωραία η νύστα.Ανακουφιστική

Δύσκολη η νύχτα αν είσαι μόνος. Δύσκολη η ώρα του ύπνου όταν η μοναξιά υπερέχει της νύστας και της κούρασης. Φράσεις όπως.. "Θα αφήσω κάτι να παίζει για να με πάρει ο ύπνος" ή "δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς τηλεόραση" .. είναι συνηθισμένες από κάποιον που ξαπλώνει να κοιμηθεί μόνος του.
Είναι η χειρότερη ώρα η ώρα του ύπνου όταν είσαι μόνος. Πάντα τη φοβόμουν. Ώρα πριν ψάχνω να ζαλιστώ από κάτι ώστε να περάσει εύκολα και ανώδυνα.
Άλλοι φοβούνται το σκοτάδι όταν πέφτουν για ύπνο. Εγώ πάλι τη μοναξιά. Το σκοτάδι συνηθίζεται. Μετά από λίγη ώρα τα μάτια συνηθίζουν και όλα φαίνονται πιο καθαρά. Ενώ η μοναξιά δε συνηθίζεται με τίποτα. Αντιθέτως μετά από λίγη ώρα και μυαλό και μάτια θολώνουν. Το πρώτο από σκέψεις και το δεύτερο από δάκρυα.
Βιάζομαι να με πάρει ο ύπνος. Δε θέλω να αργεί.

"I go to sleep,before the devil wakes..."
τραγουδάνε οι Walkabouts στo The lights will stay on


10 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

και είναι η καλύτερη ώρα. όταν ξυπνάς. με μάτια θολά. όταν σ' αγκάλιασε. και σου χαμογέλασε.

καλημέρα!

strange attractor είπε...

τέτοιες στιγμές κάνουν τις άλλες,αυτές που κοιμάστε αγκαλιά,ο ένας ξαπλωμένος δίπλα στον άλλο, ακόμα πιο όμορφες..

tovenito είπε...

πάντα αναρωτιόμουν τι είναι το χειρότερο. η μοναξιά της μέρας ή η μοναξιά της νύχτας; αλλά τη νύχτα τελικά μεγενθύνονται τα συναισθήματα. κάτω από το σκοτάδι μπορεί να κρύβεσαι ευκολότερα αλλά από τους άλλους, όχι από μας τους ίδιους..

iLiAs είπε...

..βαζω ποτακια, κοιμαμαι απο τη ζαλη..

Να εισαι καλα :)

SeekY είπε...

--b|a|s|n\i/a--
Είναι μοναδικά. Να ξυπνάς σε μια αγκαλιά. Να σε ξυπνάει μια αγκαλιά. Και να τη διακρίνεις με μάτια θολά.

--strange attractor--
Δε θα'ταν καλύτερο να μπορούσαν να μη μας λείπουν τόσο;

--tovene592 --
Μην αναρωτιέσαι. Η νύχτα είναι η χειρότερη. Μπορεί να έχεις διέξοδο -τον ύπνο- αλλά είναι πιο δύσκολο απ'όσο φαντάζει. Στο σκοτάδι όχι απλά δεν μπορείς να κρυφτείς από σένα.. αντιθέτως εκεί βλέπεις τόσο καθαρά το πόσο μόνος είσαι που πονάει. Πολύ.

--iLiAs--
Γεια μας τότε.....

Ανώνυμος είπε...

Η νύχτα περιβάλλει τα πάντα. Κυριαρχεί. Σε πίνει το σκοτάδι. Ξωτικά βγαίνουν από τα δάση. Που είναι ο πρίγκηπας να τα διώξει με το σπαθί του, ωραία μου πριγκίπισσα; Πού είναι η πριγκίπισσα να την σώσεις, γενναίε πρίγκηπα;

Νυστάζεις κι άλλο. Τώρα οι σκέψεις παίρνουν πιο παλ χρώματα. Τα χρώματα της παράδοσης. Αφήνεσαι σιγά-σιγά στον ύπνο και συμβιβάζεσαι με την ιδέα της μοναξιάς. Τι ωραία που θα ήταν πλάι στα δικά σου πόδια να υπάρχουν και τα ζεστά της πόδια...

Ποιός ξέρει; Αύριο μια άλλη μέρα θα ξημερώσει. Ίσως με λιγότερη μοναξιά. Καλού-κακού αύριο θα αγοράσω διπλό κρεββάτι:) Ψέματα λέω, αύριο τα μαγαζιά είναι κλειστά:( LOL

strange attractor είπε...

όσο πιο σημαντικοί,πιο ξεχωριστοί για μας, τόσο περισσότερο θα μας λείπουν..τόσο περισσότερο θα πονάει..τόσο πιο μόνοι θα νιώθουμε μακρυά τους..και τόσο πιο πολύτιμες οι στιγές κοντά τους..πόσο πολύ αλήθεια θες να σου λείπουν;

SeekY είπε...

--nico dery--
Αυτή είναι η καλύτερη σκέψη που κάνω όταν κοιμάμαι. Ότι μπορεί αύριο η μοναξιά να είναι ή λιγότερη ή πιο εύκολη,ανώδυνη..

--strange attractor--
Καθόλου δε θέλω..
Αλλά δε με ρώτησε κανείς.

ολα θα πανε καλα... είπε...

μην την φοβάσαι τόσο,κορίτσι μου,τη μοναξιά.Μπορεί να θέλει να σου μάθει κάτι κι εσύ να μην την αφήνεις με το φόβο σου,άστην να δούμε τι έχει να σου πει.Μπορεί να είναι προάγγελος για κάτι όμορφο που θα ακολουθήσει.
Καλησπέρα.

iLiAs είπε...

Χρονια πολλα με υγεια!
Χριστος Ανεστη! :)